Glutenfri fastelavnsboller lavet med Tangzhong metoden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg så en opskrift på fastelavnsboller lavet med Tangzhong metoden, selvfølgelig lavet med hvedemel. Jeg tænkte at det måtte kunne gøre i en glutenfri udgave også.  Jeg så opskriften med hvedemel på mummum.

50 g glutenfri mel (jeg brugte sempers NGF med Teff og Boghvede, konsistensen minder meget om hvedemel)

265 g vand

Disse to ingredienser hældes i en gryde og piskes godt igennem over varmen. Den skal blot nå kogepunktet, så det får en konsistens som minder om budding. Dette kaldes også for en jævning.

132 g lun vand og 25 g. gær. Udrør gæren i vandet og stil til side.

100 g smør (jeg brugte flydende margarine)

1 æg

1 spsk. sukker

1 tsk. groft salt

og 400 g. mel. (jeg tog 250 g semper NGF med teff og boghvede, 150 g sorghummel, 50 g fuldkornsmel)

kom alle ingredienserne i røreskålen, undtagen den kolde jævning, og rør det godt sammen (ca. 3 minutter) kom da jævningen i og lad til røre i 5 minutter ca. Lad dejen hæve et lunt sted i en time. Så til cremen.

du kan lave den selv fra bunden af, eller købe en glutenfri pulver-creme og piske den op i mælk. Jeg lavede min selv.

2,5 dl. mælk

3 æggeblommer

75 g sukker

1-2 tsk. vaniljesukker.

20 g majsstivelse

kom mælk og vaniljesukker i en gryde og varm det op ved svag varme. Pisk æg og blommer sammen i en skål for sig selv, og tilsæt majsstivelse i. Hæld massen i den varme mælk, og pisk til det tykner. Lad det afkøle helt. Du kan sagtens komme en marcipan remonce i, i stedet for creme, hvis du er mere til det.

Når dejen er hævet så rul den ud og stik cirkler ud med et glas eller en udstikker (se billede) kom en klat creme på og kom endnu en cirkel dej henover.

Bages i en 190 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter

btr

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.