Glutenfri Grydebrød

selfp

Det her brød er simpelthen så mega lækkert. Det er sprødt så det “larmer” når du skærer en skive. det er fluffy, så det er ikke et tung og tør brød. Der udover er det nemt og med få ingredienser, faktisk vælger du selv hvor få ingredienser.

12 dl. lun vand

en lille klat gær (på størrelse med en stor ært)

2 tsk. groft hav salt

1 dl. frø og kerner (her har jeg hørfrø og sesamfrø) (KAN UNDLADES)

2 spsk. carop ( KAN UNDLADES – men jeg kan lide smagen)

1 pakke semper NGF mel med Teff mel og boghvede

200 g sorghum mel (også kaldt Durra – IGEN det kan undlades jeg kan bare godt lide smagen og det grove udtryk)

100 g urtekrams mørk basismel.

OBS!!! I KAN SAGTENS VÆLGE BLOT 1 SLAGS MEL

fremgangsmåde:

  1. Udrør gæren i vandet og tilsæt alle ingredienserne
  2. Rør det godt sammen til dejen er ensartet. Du vil få lyst til at komme mere mel, men det skal du ikke 🙂
  3. lad det stå i en skål med klæde over, natten over (eller rør det sammen om morgenen og bag det om eftermiddagen)
  4. Efter minimum 8 timer. varm da en støbejerns gryde (eller en stegeso) op i ovnen. ca. 10 minutter i en 220 grader varm ovn
  5. Når gryden er varm, hældes dejen over i gryden. rør IKKE i dejen eller noget, blot hæld ligeså forsigtig.
  6. Sæt låg på, og bag ved 220 grader varm ovn i 30 minutter
  7. Tag låget af og bag yderligere 10 minutter
  8. Køl af på en rist.
Udgivet i Uncategorized.

2 kommenterer

  1. Hvor meget mel skal der i alt?
    Derstår flere gange ‘ kan undlades’ men hvor mange gram mel skal man bruge???

  2. Hvis du læser afsnittet “Om opskrifterne” så vil du få en forklaring på hvorfor der står “Kan undlades”. Fx hvis jeg har brugt en mel du ikke lige har, så ændrer du meltypen til en anden mel der minder om den. Fx. hvis der står du skal bruge kikærte mel men du har fuldkornsmajsmel, så tager du blot majsmelet, da de to meltyper ligner hinanden i konsistens. Giver det mening? Du er velkommen til at ringe til mig (efter kl 16) så skal jeg forklare det bedre hvis det er 🙂 mit nummer er 40831879

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.