Lasagne med butternutsquash “plader”

lasagne med butternut

Jeg er helt vild med lasagne og har altid været det.

Her får i opskriften på min favorit. Jeg har ikke valgt squashplader fordi jeg ikke spiser pasta plader, jeg har udelukkende valgt det fordi jeg syntes det smager himmelsk

Lasagne 5 pers:

500 g oksefars (7-10% fedt bruger jeg)
1 løg
2 store gulerødder
1 stor rødbede
1 ds. flådet tomater
1 lille ds. tomatpuré
1 hk. rød snack peber eller en alm. grøn peber
3 spsk. oregano
2 spsk. basilikum
1 spsk. timian
1/2 fint hakket chili (vælg selv styrken)
3 fed hvidløg
salt og peber
3 dl. vand
okse bouillon

1 butternut squash.

Metodik:

1: rens og riv alle grøntsagerne
2; svits løg og hvidløg af i lidt olie til de er blevet klare, tilsæt derefter oksekødet, svits ca. 10 min.
3: tilsæt de revne grøntsager og svits med et par minutter.
4: kom tomatpure, flådet tomat, vand, bouillon, chili og krydderierne
5: lad det små simre 20 minutter,
6: skræl butternut squash, og fjern kernerne, og skær squashen i tynde skiver, evt. på et mandolinjern
7: pensel et ovnfast fad med olie og kom et lag squash i bunden, så saucen, så squash osv, slut af med sauce.
8: drys evt. lidt reven ost hen over. bages i ovnen i ca. 30 minutter.
9: server en grøn salat til evt. med frisk mozzarella.

Udgivet i aftenamad.