Mælkefri ris ala mande

mælkefri ris ala mande

Mælkefri Ris ala mande

Jeg har lavet en mælkefri ris ala mande, da jeg ikke rigtig tåler mælk. Jeg har lavet den på fuldkorns grød ris, da jeg har gået all in for at tilberede en sundere ris ala mande, uden at gå på kompromis med smagen.

Risengrød

1 dl. fuldkorns grødris (jeg har brugt dem fra Urtekram)
1 dl. vand
3 dl. Alpro almond mandelmælk
kornene fra en 1/2 vaniljestang + den halve stang
3 spsk. sukrin

Metodik

1: kom alle ingredienserne i bagemaskine (hvis du ikke har sådan en så kom det i en gryde) sæt bagemaskinen på risengrød og den passer sig selv. Bruger du gryde, så koger du det som anvist på posen.
2: efter kogning lader I det køle (jeg plejer at lave det dagen i forvejen jeg skal bruge det, så min risengrød står på køl natten over.

DAG 2:

Pisk plante fløde ca. 125 ml. I kan bruge den i bedst kan lide, rispiskefløde, kokosfløde, alpro soya fløde. vend det forsigtig i risengrøden og bland det godt sammen, så der ingen risengrøds klumper er i.

Jeg har kogt hindbær og lidt blåbær ind til en lækker sauce og hakket lidt mandler til pynt. I kan jo sagtens komme mandler i selv ris ala manden, det hører sig til, her i huset undlader vi det bare.

I denne opskrift er der til 4 pers. og næringsindholdet er faktisk ret godt, kontra alm. ris ala mande. der er 200 kcal i en portion og 9 gram fedt, 22 g kulhydrat, 2,3 g protein og 1,2 g fibre.

Udgivet i Snacks.