Mixet gulerodssalat med cremet kartofler og grønt

DSC01164

Mixet gulerodssalat med cremet kartofler 2 personer

1 stor KOGT kartoffel
1 løg
1 halv broccoli
1 pk. kylling i tern 90-150 gram)
3 dl. rismælk eller andet mælk
1/2 tsk muskatnød
1,5 tsk. salt
et drys peber
og ca. 3 spsk. maizenamel

Metodik:
1: tag et ovnfast fad og spray det med lidt olie
2: kom skiveskåret kartoffel, kylling, løg i tern og broccolibuketter (rå) i fadet
3: i en skål kom da rismælk, salt, peber, muskatnød og maizenamel i og pisk det godt igennem
4: hæld det over kartoffel-blandingen, sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter.

Mixet gulerodssalat:
1 lilla gulerod
1 gul gulerod
1 almindelig orange gulerod
3 spsk. sesamfrø
en håndfuld hakket persille
1/2 citron både saften deraf og skallen
1,5 spsk. oliven olie

Metodik:
1: skræl gulerødderne
2: når de er skrællede, bliver i ved med at skrælle, så i får de fine tynde strimler til salaten. skræl direkte ned i en skål
3: tørrist sesamfrø på en pande, til de begyndet at hoppe på panden
4: kom reven citronskal i, citron saft, oliven olie og vend tilsidst persille og sesam i.
5: salaten er nu klar til at servere sammen med kartoflerne.

TIPS: i kan selv vælge hvilke grøntsager i ønsker i kartoflerne.

Udgivet i aftenamad.