Ny-fortolkning af kransekage (glutenfri)

Denne tærte smager himmelsk. Vi spiser den kl 24 (nytårsaften) men den kan sagtens spises som en dessert. Server da en kugle is til, der kan ligge flot ovenpå.

Mørdej: 

170 g glutenfri mel – jeg brugte en blanding af fin mix fra semper og sempers boghvede og teff blanding.

150 g stuetempereret smør (tåler du ikke mælk, så vælger du blot laktosefri eller mælkefri smør.

70 g flormelis

1 æg

Bland mel, smør og flormelis en skål til det smuldre, kom ægget i og ælt det til dejen samler sig. Rul dejen ud og beklæd en bagering med mørdejen. Sprøjt et lag marcipanmasse i bunden (der skal ca. være en 1,5 cm op til kanten af dejen. Bag dem ved 180 grader i ca. 25 minutter

 

kransekagemasse:

200 g marcipan (jeg lavede det selv, da der var hvede i den marcipan jeg havde. hjemmelavet marcipan. 200 g smuttede mandler, hakkes fint på foodprocessor, tilsæt ca. 50 g fibersirup – og vupti, marcipanen er klar, man kan tilsætte lidt mandelessens hvis du lyster)

50 g æggehvider

40 g flormelis

pisk hvider og flormelis, (ikke til marengs men let stiv) og riv marcipanen deri. Kom den op i en sprøjtepose og sæt den på køl indtil den skal bruges.

appelsin gelé:

saften fra 3 store appelsiner og 2 clementiner   (eller 3 dl. appelsin juice)

10 blade husblas.

kom husblas i kold vand i ca. 5 minutter. smelt det i en gryde. (hvis temperaturen på husblas måler 98 grader, så klumper det ikke, HVIS du er bange for det) 🙂

bland husblassen i appelsinsaften og pisk. Lad det afkøle let og kom det oven på de bagte tærter.

Pynt:

Hakkede pistacie nødder på kanten og spiselige blomster. Bruges den som dessert, så kom en kugle vaniljeis på toppen.

 

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.