Så fucking perfekt

“Det er fantastisk at være fantastisk,

men det er endnu mere fantastisk, at være menneskelig” Citat af Will Rogers.

Billede venligst lånt af keep calm.

 

Hvorfor skal alting være så fucking perfekt (pardon my french). Hvorfor er det, at vi altid skal fremstå som om vi aldrig laver fejl. Skal vi sætte et billede op på Facebook, har vi taget det om 2-3-4-5-6-7 gange inden vi er tilfredse. er det et billede af os selv, tjekker vi håret, vi ser om vi har dobbelt hage, om der er for mange rynker omkring øjnene, og jeg kunne blive ved. MEN det sjove er jo, at dine venner ved jo godt hvordan du ser ud, nogle ser dig ofte, og ved godt hvis du har en lille rynke omkring dine øjne. Det er jo blot det der gør dig unik.

Vores mad billeder på Facebook

skal helst tages på en Royal Copenhagen tallerken, fordi så fremstår man perfekt eller man udstråler overskud både økonomisk og i hverdagen.

Jeg kan så fortælle jer, at jeg har IKEA porcelæn og Bilka glas. Her har jeg tabt havregryn på gulvet

og det roder oven i købet på mit køkkenbord. Hvorfor er det, at vi ikke deler når det går “galt”? Hvorfor er det, at vi ikke viser når frikadellerne er brændt på, eller bollerne fik for lang tid i ovnen? Hvorfor er det at nogle har brug for, at irettesætte andre? Det der er rigtig for dig, er jo nødvendigvis ikke rigtig for mig, men hvorfor kommentere på det? Hvorfor kan nogle ikke være i selv, hvis ikke de får fortalt at der er en fejl? Perfektionisme!! Det giver stress, og det dræner dig! Vi laver nogle overbevisninger for os selv. Det kan være, jeg skal støvsuge hver dag, mit 3 årig barn skal i bad hver dag, jeg skal løbe 2 gange om ugen og i fitness 3 gange om ugen, mit hjem skal være “klinisk” osv osv osv. Regler vi selv sætter op, for tænkt hvis der kom nogen uanmeldt og så, hvis vi ikke ikke havde støvsuget.. JA HVAD SÅ? Vi glemmer at leve, fordi vi har så travlt med at være så fucking perfekte.

Jeg havde lavet et opslag på Facebook her forleden dag.

Og gud forbyde det (ironi kan forekomme) Jeg havde lavet en stave fejl! 🙂 Der er en der kommenterer på det, det hedder booke og ikke bugge Først så tænkte jeg, Nårhhh ja Anja, du ved sku da godt at det staves sådan!! Bagefter så tænkte jeg – hvor er det sjovt, at en vild fremmed vælger at kommentere på min stavefejl. Og efterfølgende tænkte jeg, Nårhh ja, jeg ved godt at der faktisk er folk derude, der nærmest ikke kan læse videre, når de finder en stavefejl i en tekst, men det er jo noget der sker i dem og ikke om mig. Havde det været for 3 år siden, at jeg havde fået den kommentar, så var jeg blevet rasende og tænkt, hvorfor fanden udstiller du mig foran alle mine følgere! Og jeg ved, at jeg ville have taget det personligt. Men jeg accepterer at jeg er en klaphat til at sætte komma og punktum, og jeg er en klaphat til at stave enkelte ord. Det skal da lige nævnes, at jeg fik også en privat besked fra et familie medlem, om at jeg havde stavet det ord forkert. Jeg er virkelig glad for denne besked fra familien, for hende har jeg ikke snakket med i flere år. Ved hun har travlt, så det er dejligt, hun havde givet sig tid til at skrive til mig (I love you hvis du ser med her) 🙂

Vil lige nævne, at jeg har valgt ikke, at rette min stavefejl på mit opslag. 🙂 grunden kommer om lidt.

De folk der kommer hos mig, er overvejende overvægtige.

Mange kæmper med lavt selvværd, følelsen af ikke at være god nok, følelsen af ikke at slå til, både som mor, kæreste, kone og på jobbet. mange føler sig forkerte og er stressede fordi de er bange for at lave “fejl”. Og her har i grunden til hvorfor jeg ikke har rettet min stavefejl på mit opslag. 🙂 Det er sku okay at lave fejl! Her hos mig er der plads til alle. Om du har en skæv næse, eller rynker omkring dine øjne, et rodet hjem eller om du staver dårlig. Hos mig handler det om, at få mine kunder til at mærke dem selv, og stå ved dem selv, og få deres overbevisninger skudt ned om, at de ikke er gode nok. Her er det positive i fokus – og ikke det negative. Jeg ændre deres overbevisninger. Du er god nok præcis som du er! Og JA mit stuebord roder også, og jeg har lært at være ligeglad.  🙂

Dette blog indlæg har intet at gøre med, at jeg har fået beskeder om, at jeg har stavet et ord forkert. Det er udelukkende for at gøre op med perfektionisme!! Jeg vil ikke “vågne” op en dag med tungen ud af halsen, fordi jeg har jagtet hvad andre synes jeg burde og skulle jagte.

 

Lad nu være med at være så fucking perfekt – lev livet.

♥ Anja

 

 

Udgivet i arrangementer og tagget .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.