Spinat “kage” med laks eller skinke

                       Spinat “kage” med creme og laks (eller skinke)

 

Jeg elsker spinat og laks. Jeg så for noget tid siden et billede af en spinat “kage” og tænkte, sådan en må jeg prøve at lave. Og jeg synes egentlig at resultatet er blevet godt. Opskriften får du her:

“kagebund”

2 gode store håndfuld spinat

2-3 spsk. citronsaft

1 dl. A38 naturel

4 æggeblommer

170 g hvedemel – bruger du glutenfri mel, så ca. 150 g

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

4 æggehvider

Fremgangsmåde:

  1. Kom spinat og citronsaft i fodprocessoren, og blend det til en meget fint hakket masse
  2. Tænd ovnen på 180 grader
  3. Del æggene i blommer og hvider
  4. Kom yoghurt, salt og blommer i spinat massen og kør en tur igen med hakkeren
  5. Hæld massen op i en skål
  6. Kom mel og bagepulver i og rør rund med en ske eller piskeris
  7. Pisk hviderne og vend dem i af 3 gange.
  8. Fordel massen på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter
  9. Når “kagen” er kold, deles den midt over, fyldet kommes på den ene halvdel og den anden lægges ovenpå
  10. Deles i passende størrelser. og pyntes med laks (eller skinke) og evt. lidt rejer.
  11. Jeg lavede en citrus mayo og kom på toppen, men du kan bare lave lidt mere fyld til toppen. du kan pynte med dild, purløg mm.

FYLD:

Du kan variere med fyldet. Her på billedet har jeg  bøtte ricotta og 1 glas castello med hvidløg. tilsæt salt og peber og evt. rød peber og evt. krydderurter

Du kan også tage smøreost naturel (eller anden med smag) og riv noget frisk peberrod i

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.